Vi gör era önskemål konkreta

Om oss

Leveranssäkerhet och kvalitet sedan start

Vi på Wermlands Byggplåt har funnits i över 20 år och har en bred och gedigen kunskap inom plåtslageri och byggnation av industrilokaler och övrig byggnation. Vi optimerar bygget av din lokal så det blir kostnadseffektivt och prisvärt. Idag är vi specialister på byggnation av köpcenter och industrilokaler samt större fönster- och fasadrenoveringar. Vi är även framstående inom specialarbeten som lödning i koppar och rostfritt i kök och entréer samt fasader.

Vi vill ta det bästa från en traditionell bransch och erbjuda marknaden något nytt och innovativt. Wermlands Byggplåt ska vara ett självklart alternativ för projekt med höga krav på detaljrikedom och design.

– Fredrik Björnlod, VD

Arkitektritade plåtfasader? Anlita oss för ett svårslaget slutresultat

Våra plåtslagare har en gedigen erfarenhet av att arbeta med olika typer av fasadarbeten. Vi kan göra väggtäckningar i stålplåt eller tillverka och montera detaljer som stuprör och fönsterbleck. Vårt team med plåtslagare har ett öga för detaljer och de jobbar alltid med kvalitet i fokus. Plåt är ett lätt material som lämpar sig väl för fasader. De som anlitar oss brukar också uppskatta att stålplåt är hållbart och relativt underhållsfritt. Vi skär till materialet och monterar det för ett perfekt resultat.

Byggplåt

Historia

Bolaget startades 1995 och drevs då av Gunnar Föhr & Peter Södergren fram till 2017. År 2017 tackade Gunnar för sin tid och lämnade över uppdraget till Fredrik Björnlod & Robin Svensson som driver det idag. Under åren vi fått stor erfarenhet inom både industribyggnation, byggnadsplåtslageri och takplåtslageri. Idag så jobbar vi inom alla dessa kategorier och kan även erbjuda projektering, Bas-P, Bas-U samt större totalentreprenader.